Join us

Join us!

Companies around the world are really opening their minds to digital visualization and how real-time 3D applications create value. Animech is a fast-growing company on a very exciting journey.

Brilliant people

Our personnel are what make this company successful. We have a unique mix of creative UX designers, 3D artists, brilliant software developers, skilled CAD engineers and dedicated project managers. We have a true passion for technology and strive to find new ways to use our skills and tools.

Latest technology

Things are happening fast in this business. We use the latest techniques developed within the computer games industry to provide an interactive and visual way to present products. And we are constantly looking at what the market has to offer to remain up to date with the latest software, technology and upgrades.

Creativity

Innovation takes many forms. Here you will find a constant renewal of your creativity as we break new ground within everything from CAD export and polygon reduction to UX design and animation programming.

Sales Manager

Uppsala
Vill du arbeta med försäljning av tekniskt revolutionerande produkter? Trivs du med att vara anställd inom en kunskapsrik, ständigt utvecklande samt medarbetarfokuserad organisation?   Animech söker nu en driven Sales Manager med teknisk förståelse och nyfikenhet. Som Sales Manager kommer du att driva hela försäljningsprocessen med fokus på nya kunder.

Huvdsakliga arbetsuppgifter

 • Driva nykundsförsäljning.
 • Leda lösningsfokuserade workshops för nya och befintliga kunder med syfte att hjälpa dem i deras digitaliseringsprocesser.
 • Vårda och vidareutveckla befintliga kunder.
 • Paketera erbjudanden utifrån Animechs produkter så att de ger bästa möjliga nytta för kunden.
 • Presentera och representera Animech i olika externa sammanhang, till exempel event och mässor.
 • Bygga såväl Animechs varumärke samt kundnätverk.
 • Axla rollen som kundansvarig och intern beställare under pågående kundprojekt.
 • Samarbeta med projektledare och utvecklingsteam både under införsäljning, förstudie, genomförande och förvaltning.
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av lösningsbaserad försäljning och som hänger med i den snabba utvecklingen inom teknik och digitala trender. Du har troligtvis en teknisk bakgrund och/eller utbildning. Du drivs av försäljningsarbete och är genuint nyfiken på våra kunders verksamheter. Du ser våra kunders utmaningar, och kan med logisk förståelse och lösningsfokus hjälpa kunden med att omvandla deras visioner till verklighet. Vidare brinner du för att hjälpa dina kunder att uppnå bestående resultat och att få ut affärsnytta av sina digitaliseringsprojekt. Du ser dina kundrelationer som tillitsfulla samarbeten och därför blir relationen till kund stark. Du kommer att utgå från vårt kontor i Uppsala och kommer för en kundnära relation behöva göra en del resor i och utanför Sverige.

Tidigare erfarenhet

 • Erfarenhet av kvalificerad försäljning av digitala lösningar på högre ledningsnivå hos kund.
 • Erfarenhet av att utveckla och driva sälj- och marknadsaktiviteter.

Kompetenser

 • Du har retorisk förmåga, det vill säga konsten att övertyga, när det kommer till att hålla i presentationer och workshops.
 • Kommunikativ förmåga i tal och skrift på flytande svenska och engelska. Meriterande om du även talar och skriver tyska.
 • Du är självgående och driver själv på säljprocessen med stöttning ifrån kollegor. Det innebär att vi förser dig med underlag, där du själv skapar huret och din väg framåt.
 • Du har B-körkort.
Vi ser att du som söker tjänsten är strukturerad, ansvarstagande, social samt engagerad i verksamheten som helhet. Vidare tror vi att du innehar en god samarbets- och initiativförmåga för att underlätta bolagets samtliga processer. Som person är du alltid autentisk och uthållig i ditt arbete, vilket bidrar till att du har lätt för att skapa långsiktiga relationer. För att vi ska matcha varandra tror vi även att du har en stark personlighet, är nyfiken och frågvis samt är inlyssnande med en analytisk förmåga.

Vad vi erbjuder

Vi står för en dynamisk företagskultur och erbjuder en nytänkande miljö med fokus på tillväxt. Affärsmässigt kommer du att arbeta tillsammans med multinationella kunder med det senaste inom intelligent visualisering. Vi bryter ständigt ny mark inom realtids-3D och har i flera fall satt en ny branschstandard åt våra kunder. På Animech tror vi på ett individanpassat ledarskap och det är med hjälp av detta ledarskap som medarbetarna utvecklas att nå sin fulla potential. I rollen som Sales Manager kommer du att samarbeta med engagerade kollegor och arbeta med spännande produkter i ett väletablerat och framåtsträvande företag. Vi har en varm företagskultur som är familjär och vi tycker om att ha trevligt och roligt tillsammans. Några exempel på hur vi tar hand om våra kollegor är;
 • Måndagar tågar ett mänskligt sushi-tåg och äter lunch tillsammans.
 • Varannan torsdag äter vi frukost tillsammans och vi ser på after works, kick offer och årliga fester som en viktig del av sammanhållningen.
 • Sjukvårdsförsäkring och pensionssparande.
 • Vi anser vidare att ett fysiskt välbefinnade leder till bra prestationer, och därför erbjuder Animech sina anställda en timmes betald friskvård per vecka samt betalar ut ett årligt friskvårdsbidrag. Några av våra kollegor går tillsammans och lunchtränar på gymmet som ligger ett stenkasst bort.
 • Det finns alltid fri tillgång till frukt.
 • Vi tror på leken och spelet som en del av en kreativ utveckling. Därför får våra kollegor möjlighet att använda våra lokaler, utanför arbetstid, till att spela tv-spel, dataspel mm.
Animech är ett ledande företag med produkter och tjänster för interaktiva 3D lösningar som stöder kritiska affärsprocesser som försäljning, eftermarknad och utbildning. Vi har vuxit snabbt de senaste åren och blev nyligen utnämnda av Dagens Industri till Gasell 2018. På Animech erbjuder vi egenutvecklade produkter som hjälper våra användare att fatta smartare och mer informerade beslut genom 3D visualisering. Med vår konfiguratorlösning Aniconfigurator®, får våra kunder ökad försäljning, effektivare säljprocesser och minskade kostnader då deras användare får en bättre bild av vad de är intresserade av. Vår konfiguratorlösning används som säljverktyg av bland annat Volkswagen, Willab Garden och Elfa. Vi lanserar nu nästa generation av Aniconfigurator® men också av Anipart™ som riktar sig mot eftermarknaden och förenklar service, support och utbildning av tekniska produkter. Anställningens omfattning: Heltid Tillträde: Januari 2020 eller enligt överenskommelse Löneform: Månadslön Tjänstebil: Ja Kontakt: Sarah Wirsen, HR Manager. 073-0473746, sarah.wirsen@animech.com Animech har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Want to know more?